Wat is Verzuim management?

Verzuim management  gaat over het beheer van je verzuim op de werkplek, zodat uw bedrijf altijd op het hoogste niveau kan presteren.

Een team van deskundigen van een erkende ARBO bedrijf Corporate Health Solutions B.V. in Bonaire, staat klaar om u te helpen met kennis, ervaring en visie. Ze begrijpen de problemen waarmee u te maken kunt krijgen bij het managen van uw bedrijf en kunnen oplossingen bieden die voor u werken.

Om te weten of een zieke werknemer thuis moet blijven, of als (gedeeltelijk) arbeidsgeschikt kan worden beschouwd, is de deskundigheid van een op het gebied van arbeidsgeneeskunde gespecialiseerde arts vereist. Ook wel ARBO-arts of bedrijfsarts genoemd.

Als werkgever word je bijna dagelijks geconfronteerd met ziekmeldingen. Het is namelijk normaal dat werknemers ziek kunnen worden. Ons bedrijf voorkomt dat uw organisatie te veel lijdt onder de gevolgen van ziekteverzuim, zowel financieel als organisatorisch.

Hoe werkt het?

De aanpak van het ARBO bedrijf Corporate Health Solutions B.V. in Bonaire zal uw ziekteverzuim verminderen, zonder de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer in gevaar te brengen.

  • In onze aanpak confronteren we, maar adviseren we ook de afwezige om de duur van het verzuim tot een minimum te behouden en daarmee de kosten voor de onderneming te beperken.
  • Onze begeleiding bij ziekteverzuim is gericht op het onderzoeken van mogelijke verbanden tussen verzuim en omstandigheden op de werkvloer en rapporteren aan de directie daarover.

Procedures zijn essentieel

Zorg voor duidelijk ARBO-beleid en procedures met betrekking tot ziekteverzuim. Werknemers moeten weten met wie ze contact moeten opnemen, hoe contact moet worden opgenomen (bijvoorbeeld of sms'en, e-mailen of bellen gepast is) en wanneer afwezigheid moet worden gemeld (bijvoorbeeld HR en of CHS, vóór 7.30 uur op de dag van afwezigheid) ). Er moet ook duidelijkheid zijn over de vereisten voor medische certificaten en methoden voor het omgaan met gewoon verzuim. Eerlijkheid en consistentie zijn belangrijk. Wie beoordeelt de claim wegens verzuim en wie kan deze afdwingen door sancties toe te passen als een werknemer de bedrijfsprocedures niet naleeft?

Verzuimprocedures en werkafspraken geven alle partijen een duidelijk inzicht in de rechten en verantwoordelijkheden van de afwezigen.